Ellis van Bellen

Senior adviseur

Drs. Ellis van Bellen houdt zich vanaf 1993 bezig met medezeggenschap in organisaties en vanaf 2000 als senior adviseur bij OR Consultancy. Vanuit een organisatiekundige en HR-achtergrond houdt zij zich bezig met advisering, procesbegeleiding en training van ondernemingsraden, directies en HR-functionarissen.

Vanuit de overtuiging dat betrokkenheid en participatie van medewerkers essentieel is voor elke organisatie en vooral ook voor elke organisatieverandering, is zij graag “hands-on” aan de slag met de verschillende stakeholders. Met een goed oog voor en begrip van strategie, organisatieontwikkelingen en bedrijfskundige invalshoeken begeleidt zij de besluitvorming en de betrokkenheid van medewerkers bij implementatie van (complexe) verandertrajecten.

Ellis adviseert en begeleidt ondernemingsraden, directies en HR-managers in vele sectoren waaronder recentelijk zorg, industrie, zakelijke dienstverlening en de water- en energiesector.

Kennismaken met Ellis

Wat typeert jou als adviseur?

‘Ik ben een gedreven en enthousiaste adviseur en met een no-nonsense procesaanpak. Gericht op resultaat met commitment, maar met ruimte en respect voor verschillende invalshoeken en belangen.

Een advies of bijeenkomst is voor mij geslaagd als de klant de energie, de handvatten, maar ook de aanpak heeft om een stap verder te komen.’

Wat blijft er zo interessant aan jouw werk? Of waarom doe je dit al zo lang?

‘Vooral omdat ik het heel erg leuk vind om met zoveel verschillende mensen en organisaties te werken. En misschien nog wel belangrijker, om met zoveel gemotiveerde mensen te werken.

Juist de combinatie van inhoudelijk interessante vraagstukken, een diversiteit aan organisaties en het faciliteren van de betrokkenheid van medewerkers maakt het leuk, afwisselend en interessant.’

Publicaties

‘Ik ben niet zo’n schrijver, meer een prater. Maar let op onze website, mijn LinkedIn of Twitter voor verwijzingen naar interessante bijdrages van mijn collega’s of toch wat artikelen of blogjes uit mijn praktijk’.

Artikel: Iedereen DB-lid? – OR Informatie – 2016