OR-thema’s

Op onze themapagina’s hieronder, vind je informatie over onze belangrijkste werkgebieden met een korte inleiding waarin we weergeven wat onze ervaring is, of onze kijk op zaken. Daarnaast op deze pagina’s problemen die voorkomen bij heel veel ondernemingsraden. Onderaan elke pagina vind je links naar blogs, whitepapers en andere informatie over het onderwerp zodat je zelf aan de slag kunt.

Heb je nu al vragen, of spreek je liever met een adviseur? Neem dan contact op: start een chat of klik op onderstaande knop. Ouderwets bellen mag natuurlijk ook.

Fusies en overnames

  • Een fusie of overname is beslissend voor de toekomst van je organisatie.
Lees meer

Medezeggenschap en HR

  • Medezeggenschap is geen HR-issue, zoals de OR ook geen vakbond is. Maar met HR is de OR wel aan zet.
Lees meer

Reorganisaties en medezeggenschap

  • Reorganiseren gaat over het aanpassen van organisaties aan de wereld als die verandert.
Lees meer

Medezeggenschap in een internationale omgeving

  • Medezeggenschap in een internationale omgeving wordt in veel gevallen belemmerd door het feit dat de belangrijkste besluiten buiten de directe invloed van een ondernemingsraad worden genomen.
Lees meer

Medezeggenschap en governance

  • Als OR heb je invloed op hoe je organisatie wordt bestuurd. Vanuit artikel 25 van de Wet op de ondernemingsraden, en door je relatie met de bestuurder en de toezichthouders. En verder via het structuurregime dat je als OR o.a. het recht geeft kandidaten voor de RvC voor te dragen.
Lees meer

Medezeggenschap en arbeidsvoorwaarden

  • OR en arbeidsvoorwaarden: geen gemakkelijke puzzel, maar eentje die regelmatig wel wordt gelegd.
Lees meer

Rechten en regels

  • Veel vragen die wij krijgen gaan over bevoegdheden, rechten en plichten.
Lees meer

Veiligheid en gezondheid

  • Veiligheid en gezondheid van werknemers is een basisvoorwaarde voor het voortbestaan van elke organisatie en is in veel gevallen letterlijk van levensbelang.
Lees meer

OR-trainingen

  • Als consultancybureau bieden wij basistrainingen om je op weg te helpen en maatwerktrainingen die de OR invloedrijker en slagvaardiger maken.
Lees meer

Sustainable Development Goals

  • Naast het behartigen van werknemersbelangen moet de OR ook oog hebben voor de impact van de organisatie op de samenleving en het milieu.
Lees meer

Samen je doel bereiken

Wij kunnen je op verschillende manieren adviseren.
Bel ons (088 – 3434250) of stuur een e-mail om de mogelijkheden te bespreken.

Je kunt denken aan ondersteuning bij een specifiek traject maar misschien zoek je juist een inhoudelijke sparringpartner voor korte, specifieke vragen. Hiervoor hebben we bijvoorbeeld ons adviesabonnement ontwikkeld.