Online training ondernemingsraad en arbeidsomstandigheden

Duur:
5-6 uur
Kosten:
€ 249 (vrij van btw)
E-learning:
E-learning
Online basistraining in arbeidsomstandigheden (arbo)

Het thema arbeidsomstandigheden staat bij veel ondernemingsraden hoog op de agenda. Vaak is er zelfs een speciale arbo- of VGWM-commissie die aandacht heeft voor dit thema. Inzicht in de Arbowet, de relatie met de WOR, de belangrijkste spelers en de arbobeleidscyclus is een must om met dit thema goed aan de slag te kunnen. Ben je nieuw in de ondernemingsraad of ben je zojuist toegetreden tot een arbo- of VGWM-commissie dan helpt deze online training je op weg.

Met de online training ondernemingsraad en arbeidsomstandigheden van OR Consultancy krijg je op een effectieve en didactisch verantwoorde manier kennis en inzicht in arbeidsomstandigheden in je rol als OR-lid of lid van een arbo- of VGWM-commissie. Je doet dat in je eigen tempo, op zelf gekozen momenten en vanuit een locatie die je past. Dat geeft je ook praktische voordelen: je hebt geen onnodige reistijd en geen kosten naar de trainingslocatie en je kunt snel beginnen.

Inschrijven

  • De online training is didactisch gefundeerd ingericht binnen een gebruikersvriendelijke online leeromgeving, waar je stapsgewijs doorheen loopt. In de online leeromgeving vind je video’s, schriftelijk materiaal, e-learningmodules en toetsen.
  • Je krijgt vier weken 24/7 toegang tot de online leeromgeving. De gemiddelde tijdsinvestering bedraagt 5-6 uur.
  • Aan het eind van de training nemen we een kennistoets af. Na een voldoende score op deze toets ontvang je een digitaal OR Consultancy-certificaat.

Alle OR-leden en leden van een arbo- of VGWM-commissie die via een online training kennis willen maken met arbo.

Je bepaalt zelf wanneer je start.

Met de inzet van een mix aan eigentijdse leervormen verwerf je effectief kennis van de basis rond arbo (arbeidsomstandigheden). Je krijgt toegang tot onder andere:

  • Diverse quizen en checklists om inzicht te krijgen in de Arbowet, de diverse spelers met betrekking tot arbo, de koppeling tussen de Arbowet en de WOR en de arbobeleidscyclus.
  • Video’s met praktijksituaties en interviews met diverse stakeholders waarmee je echt kennis maakt met de arbopraktijk.
  • De ‘Arbobeleidscyclus in beeld’ (willen, weten, wegen, werken, waken).
  • Een eindtoets waarmee je opgedane arbokennis grondig wordt getoetst.
  • Een professionele e-coach die je direct vragen kunt stellen.
  • Een forum waarin je vragen kunt stellen en kunt leren van mededeelnemers.

Zo krijg je alle tools in handen om de arbotheorie zo goed mogelijk te vertalen en te gebruiken in de praktijk. We bieden je tijdens de training dus niet alleen theorie, maar laten je ook de vertaling naar jouw eigen praktijk maken.