Invloed op arbobeleid

Auteur: Steven van Slageren

Hoe kan de OR zorgen dat de werkdruk vermindert? Wat doet de preventiemedewerker eigenlijk? Wat moet er in een contract met een arbodienst staan? Moet de OR het arbobeleid goedkeuren? Wat kan de OR doen om beter meubilair op onze kantoren te krijgen? Kan de OR zomaar met de bedrijfsarts praten?

Allemaal vragen die veel OR’s stellen. Vragen die draaien om één centrale vraag: hoe krijg je als OR invloed op het arbobeleid? Natuurlijk is er een Wet op de ondernemingsraden en een Arbeidsomstandighedenwet. Wettelijke voorschriften zijn echter niet genoeg. Er is meer nodig. Aan tafel zitten is één ding, maar wat heeft de OR nodig om daadwerkelijk impact te hebben?

Dit boek gaat over verschillende manieren waarop de OR invloed kan krijgen op het arbobeleid. Wetten spelen daar een rol bij, maar ook dat de OR weet waar hij het over heeft. Daarnaast gaat het ook over cultuur en gedrag. Wil de OR invloed, dan moet er wel wat gebeuren. Kortom, de ondernemingsraad is aan zet.

Wil je hier meer over weten? Volg dan bijvoorbeeld onze training “Invloed op arbobeleid”.

Je kunt het boek bestellen bij OR Consultancy door het onderstaande formulier volledig in te vullen. De kosten van het boek bedragen € 24,75 per exemplaar.

Naam(Vereist)
Het boek opsturen naar:(Vereist)

De factuur versturen naar:(Vereist)
Factuuradres(Vereist)

OR Consultancy is toegewijd aan het beschermen en respecteren van je privacy. We gebruiken je persoonlijke informatie om je account te beheren en de producten en/of diensten te leveren waar je ons om vraagt. Van tijd tot tijd willen we contact met je opnemen over onze producten en/of diensten, en andere inhoud die je interessant zou kunnen vinden. Als je hiermee akkoord gaat, vink dat dan hieronder aan.

Toestemming(Vereist)

Je kunt je op elk moment afmelden voor deze berichten. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie over hoe je je afmeldt en hoe we ons inzetten om je privacy te beschermen en respecteren.

Door op de onderstaande knop te klikken, geef je OR Consultancy toestemming de ingediende persoonlijke informatie op te slaan en te verwerken.