10 redenen voor de OR om juist in deze tijd te gaan trainen

 1. Een ondernemingsraad heeft recht op trainingsdagen, dat is niet voor niets. De organisatie vraagt veel van een OR. Up to date blijven is dus een must.
 2. Trainen is niet iets wat je uit kunt stellen en dan toch hetzelfde resultaat halen. Kijk naar scholen, die gaan of open, of er wordt een jaar langer gestudeerd, of examens worden aangepast. Dat geldt niet voor de ondernemingsraad, die heeft geen jaar verlenging en/of examen in mei. Ondernemingsraadsleden moeten dagelijks ‘examen’ doen!
 3. De regels voor wat betreft veiligheid en thuiswerken gelden ook voor de ondernemingsraad. Echter het werk gaat op veel plekken ook gewoon door. In de zorg, in de fabrieken enz. Niet iedereen kan thuiswerken. Dus als de ondernemingsraad bij elkaar wil komen, en dat noodzakelijk is voor bijvoorbeeld een zwaar advies- of instemmingstraject, mag dat. Mits veilig, mits gezond.
 4. Op Landgoed Zonheuvel in Doorn heeft OR Consultancy trainingslokalen, waar we dan ook gebruik van kunnen maken.
 5. Voor sommige ondernemingsraden is online trainen al ingeburgerd. Niet als vervanging, maar als iets extra’s en soms iets tijdelijks.
 6. Er komt nog heel wat op ons af. De gevolgen van de coronacrisis zijn niet klaar als we gevaccineerd zijn. Economische gevolgen, gezondheidseffecten, zowel fysiek als mentaal.
  De ondernemingsraad zal voor de medewerkers en de organisatie moeten gaan staan.
 7. Iedere organisatie zou een eigen ‘OMT’ moeten oprichten, waarin de gevolgen van corona worden besproken en beleid wordt afgestemd. In het coronateam zitten o.a. bestuurder, OR en arbodienst.
 8. Hoe doe je dat? Dan komt het neer op de juiste adviezen krijgen van bijvoorbeeld de professionals van OR Consultancy. Dat kan niet uitgesteld worden naar een volgende maand…
 9. En als de OR niet live kan trainen, dan kan dat altijd online. Dat kan direct. De ervaring leert dat ook op deze wijze veel geleerd kan worden. Onze trainers zijn in staat om online dat live gevoel te geven. En ja, het vervolg doen we dan echt live, maar nu online starten betekent dat we up to date blijven.
 10. Uiteraard kun je ons altijd bellen of mailen met vragen over trainingen en advies of klik op de knoppen hieronder!


Neem contact op met OR ConsultancyNaar ons trainingsaanbod

Deel dit bericht op

Geschreven door André van Deijk

Senior adviseur
André is creatief, pragmatisch en gedreven en dat zie je terug in het werk dat hij doet. Hij ondersteunt ondernemingsraden vooral bij overnames, fusies, organisatieveranderingen, financieringsvraagstukken en investeringen. Daarnaast helpt […]

Lees meer