Week van de Werkstress

Week van de Werkstress

Samen met SBI Formaat en Odyssee zijn we partner van de Week van de Werkstress. Een week die speciaal door OVAL wordt georganiseerd.

Juist in deze tijd van het hybride werken, toenemende individualisering en een steeds krappere arbeidsmarkt is het belangrijk om als werkgever en werkende extra aandacht te besteden aan (ver)binding als onderdeel van de mentale gezondheid. Mentaal gezonde medewerkers die zich verbonden voelen met elkaar en met de organisatie. Weerbare mensen die zich staande houden in wisselende en stressvolle omstandigheden.
(bron: OVAL)

Bevorderen van een goede gezondheid

OR Consultancy is gevestigd op SBI Landgoed Zonheuvel, een van de 9 SDG Houses in Nederland. Een SDG House is een plek waar actief wordt gewerkt aan het behalen van de SDG’s.

De SDG’s, de Sustainable Development Goals, zijn 17 wereldwijde doelen die streven naar een betere en duurzame toekomst voor iedereen in 2030, waarbij economische, sociale en ecologische aspecten in evenwicht worden gebracht om een betere wereld voor de huidige en toekomstige generaties te bevorderen.

Door deel te nemen aan de Week van de Werkstress dragen we bij aan SDG 3 (goede gezondheid en welzijn bevorderen) en SDG 8 (het creëren van veilige, gezonde (dus stressvrije) en duurzame omstandigheden).

Whitepaper ‘Werkstress, Duurzame Inzetbaarheid en de rol van de OR’

Burn-out, chronische vermoeidheid, Duurzame Inzetbaarheid, uitdaging, werk-privébalans, termen die overal opduiken als het over werk en werkomstandigheden gaat. Dat geldt voor de wereld van P&O, maar ook voor die van de OR. En niet zo verwonderlijk. Aangezwengeld door de verhoging van de pensioenleeftijd, thuiswerken sinds Corona en het betreden van de arbeidsmarkt door millenials en inmiddels Gen-Z zijn werk en werkomstandigheden volop in de aandacht gekomen.

Algemeen wordt geconstateerd dat de werkdruk is toegenomen en dat het nodig is om fundamenteel anders naar werkomstandigheden te kijken. Het toegenomen aantal 60-plussers in organisaties en de instroom van jongeren met andere eisen aan werk en hun werkgever hebben het onderwerp hoog op de agenda gezet.

Maar als er gesproken wordt over werkdruk en Duurzame Inzetbaarheid, waar hebben we het dan eigenlijk over? En wat is de rol van de OR? Download gratis onze whitepaper ‘Werkstress, Duurzame Inzetbaarheid en de rol van de OR’ en kom hier meer over te weten.

Gratis online adviesgesprek

Wil je als OR-lid meer inzicht en advies krijgen over hoe werkstress binnen jouw organisatie kan worden verminderd of zelfs voorkomen? Maak dan gebruik van een gratis online adviesgesprek!

Op woensdag 22 november staat Steven van Slageren voor je klaar om samen met jou hierover te sparren.

Vul het formulier in om een gratis gesprek aan te vragen

  • OR Consultancy is toegewijd aan het beschermen en respecteren van je privacy. We gebruiken je persoonlijke informatie om je account te beheren en de producten en/of diensten te leveren waar je ons om vraagt. Van tijd tot tijd willen we contact met je opnemen over onze producten en/of diensten, en andere inhoud die je interessant zou kunnen vinden. Als je hiermee akkoord gaat, vink dat dan hieronder aan.

  • Je kunt je op elk moment afmelden voor deze berichten. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie over hoe je je afmeldt en hoe we ons inzetten om je privacy te beschermen en respecteren.

    Door op de onderstaande knop te klikken, geef je OR Consultancy toestemming de ingediende persoonlijke informatie op te slaan en te verwerken.

Deel dit bericht op