SBI jaarbijeenkomst 2023

“Waardevol werken door het leven heen”

SBI jaarbijeenkomst

Dit is het thema van de jaarbijeenkomst van de Stichting SBI. Op woensdag 5 juli nemen zij je mee op een tour door het werkend leven met verrassende inzichten. Op zoek naar nieuwe antwoorden op oude vragen. En reflecteren we op de oude systemen, de klassieke sociale zekerheid en de mythe van de arbeidsmarkt.

Programma SBI jaarbijeenkomst

Tijdens het programma wordt er stil gestaan bij 5 vragen verdeeld over 3 lezingen en 2 interactieve sessies.

  1. Hoe blijf je waardevol in, na en buiten je werk?
    Marianne Berendse, lid van de Raad van Toezicht van Stichting SBI is opgeleid in het Japanse Ikigai gedachtegoed dat staat voor je passie waarin vier elementen samenkomen: hetgeen waar je van houdt, wat de wereld nodig heeft, waarvoor je betaald kunt worden en waar je goed in bent.
  2. Hoe blijft je werk waardevol?
    Luc Dorenbosch is verbonden aan de Universiteit van Tilburg en publiceerde recent het boek ‘’Tweebaans’’. Het boek geeft inzicht in hoe je met meerdere banen werkt en wat het kan bijdragen aan je werkuitdaging en werkplezier. Het kan iemands werk en leven verrijken terwijl het de kans verkleint op vervreemding en vastroesten.
  3. Hoe vind je waardevol werk?
    Raphael Nouwen, sociaal ondernemer van Untapped Talents verbaasde zich over het feit dat de toegang tot de arbeidsmarkt voor asielzoekers en statushouders zo moeizaam verloopt. Zij willen in veel gevallen graag aan het werk maar wet- en regelgeving helpen niet mee. Uit zijn ervaringen met het werken met statushouders en asielzoekers vertelt hij over hoe waardevol werk is.
  4. Wat is mijn ware passie?
    Deze interactieve sessie bied je de kans om op zoek te gaan naar jouw persoonlijke Ikigai. Marianne Berendse en Winny van der Burgt, loopbaanadviseur bij het Leerwerkloket en licentie Ikikai-coach helpen je hierbij. Het Japanse begrip Ikigai omvat wat het leven betekenis geeft. Als je je Ikigai kent, kun je van grote waarde zijn voor jezelf en anderen.
  5. Hoe verbind je je als mens met de buitenmenselijke natuurlijke wereld? 
    Kunstenaars Bo Lagrand (NL) en Nahuel Cano (Arg) verbinden waardevol werken met de natuurlijke omgeving. Bo maakte indruk met haar installatie ‘’gesprekje met een stekje’’. Op 19 augustus presenteert zij op landgoed Zonheuvel het resultaat van haar onderzoek. Nahuel onderzoekt al jaren de betekenis van rivieren in historisch, ecologisch en economisch perspectief. Momenteel doet hij dat met de rivier de Vecht vanuit Buitenplaats Doornburgh in Maarssen. Tijdens het Gaudeamusfestival van 10 september gaat zijn ‘’Ways to listen to a River’’ in première.

Aanmelden

De Raad van Toezicht en het bestuur van de stichting SBI nodigen je graag uit op woensdag 5 juli.

Deel dit bericht op